Trädgård

Häckväxter

Speciellt om ett grannskap just har byggts kan det se väldigt monotont ut. Varje trädgård har samma vägg eller staket och samma plattor. Med häckväxter i trädgården kan du få din trädgård att sticka ut. En trädgård vars gräns avgränsas av en häck med vackra blad eller slående blommor och frukter kommer att fånga ögat mer än en mindre naturlig partition.

Det är också en viktig anledning till att vissa människor föredrar en lövskydd framför en vintergrön häck. Det faktum att växter tappar sina löv på hösten kan verka som en nackdel, men detta föregås ofta av en sprudlande blomning eller fantastisk höstfärg. Detta håller en lövskydd som lockar din uppmärksamhet. Dessa typer av häckväxter passar ofta in i en lite mer lantlig eller traditionell trädgårdsdesign, men sorter som liguster, bok och hagtorn kan också beskäras till en stramare och modernare form.

Häckväxter är bra för naturen

Det kan tyckas att du bara gör dig själv en tjänst med en häck i trädgården, men i själva verket är häckplantor också mycket bra för naturen. Till exempel ger en blommande häck inte bara en färgstark vy under blomningssäsongen; fjärilar och bin kommer också gärna mata på nektar i blommorna. När allt kommer omkring har bin redan svårt och fjärilar ger ännu mer färg i trädgården. Många blommande buskar har bär efter blomningen som fåglar gillar att äta. Så du kan verkligen hjälpa djuren i ditt område med en häck.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *